Четвер, 25.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » Архів матеріалів

На виконання річного плану виховної роботи відділу освіти 17 березня 2012 року проведено районний виїзний семінар заступників директорів з виховної роботи з проблеми «Система роботи заступників директорів з виховної роботи з підвищення якості художньо-естетичного виховання школярів» на базі Прилуцького Палацу дітей та юнацтва.

У рамках роботи семінару педагоги познайомилися з системою роботи позашкільного навчального закладу, відвідали світлицю Т.Г. Шевченка, відкриті заняття гуртків вокального, декоративно-ужиткового мистецтва, школи раннього розвитку дитини. Під час роботи висвітлено питання «Шляхи підвищення якості ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: rono | Дата: 23.03.2012

 22 березня на базі Пісківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. П.Г.Тичини проходив семінар-практикум для заступників директорів з навчальної роботи. Учасники семінару відвідали уроки-вчителів предметників з використанням ІКТ: 1 клас - математика, учитель Іванко С.І.;  3 клас - українська мова, учитель Ілющенко Т.М.; 6 клас - математика, учитель Ісаєнко М.М., 7 клас - біологія, учитель Череп Н.П. Побували на засіданні динамічної групи суспільно-гуманітарного циклу з проблеми "Використання інноваційних технологій на уроках учителів-словесників"(керівник Бодня Н.Г.) та узяли участь у екскурсії по школі та до кімнати-галереї. Підсумок семінару-практикуму підвела зав. РМК Сонець О.І., детально зупинившись на проблемі "Модернізація внутрішкільної методичної роботи"
Переглядів: 690 | Додав: rono | Дата: 23.03.2012

З метою впровадження комп’ютерних технологій, збільшення мережі відповідних гуртків в закладах освіти, залучення учнівської молоді до участі в конкурсі, популяризації комп’ютерної графіки в районі, обміну досвідом роботи 20 березня 2012 року було проведено районний конкурс комп’ютерного малюнку в графічному редакторі Paint в трьох категоріях: серед учнів 3-5 класів, 6-8  класів та 9-10 класів на базі Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

В конкурсі взяло участь 25 учнів із 16 навчальних закладів району. Переможцями конкурсу стали:

 І місце -
Максимов Роман, учень 9 класу Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1;
Довгопол Наталія, учениця 8 класу Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
Воробйова Дар’я, учениця 4 класу Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

 ІІ місце –
Миненко Світлана, учениця 11 класу Бобровицької гімназії;
Ющенко Роман, учень 9 класу Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2;
Литвинова Дар’я, учениця 7 класу Бобр ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: rono | Дата: 23.03.2012

20 березня на базі Ярославської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів початкових класів з проблеми "Готовність початкової школи до впровадження Державного стандарту початкової освіти. Організація навчально- виховного процесу учнів 1 класу у 2012-2013 навчальному році. Розвиток навчально-творчих здібностей учнів на уроках у початковій школі". Вчителі району відвідали відкриті уроки вчителів початкових класів Рябченко С.Л., Ющенко Л.О. Проведено виховний захід "Все від матері - слово, і пісня, і хліб, перша ластівка в небі, веснянка у гаях". Методистом РМК  Липко К.М. вказано на важливість розкриття питання  готовності початкових шкіл району до впровадження Державного стандарту початкової освіти. Накреслені шляхи організації та впровадження нових навчальних програм у навчально-виховний процес початкової освіти.
Переглядів: 487 | Додав: rono | Дата: 21.03.2012

07 березня на базі Кобижчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів історії. Педагоги району відвідали відкритий урок вчителя Гурин Н.Є. у 5 класі з теми "Голодомор 1932-1933 років" з використання мультимедійної презентації. Всіх присутніх схвилювали поетичні рядки, які декламували п'ятикласники, відеосюжети про голодомор і жодний присутній не залишився байдужим після завершення уроку. У переддень Шевченківських свят учні-старшокласники школи для вчителів історії відкрили з іншої сторони Т.Г.Шевченка, показавши прекрасний позакласний захід "Кохані жінки у житті Т.Г.Шевченка". В ході семінару було розглянуті питання "Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках історії", "Підготовка та проведення ДПА та ЗНО". Підсумок семінару підвела методис Зазимко О.В.
Переглядів: 512 | Додав: rono | Дата: 13.03.2012

27 лютого на базі Макарівської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання школи молодого вчителя історії. У ході роботи вчитель історії Коросташивець Я.О. показав відкритий урок у 8 класі з історії України за темою "Україна у ході Північної війни". Керівник ШМВ Данько Н.В. поділилася своїм практичним досвідом з молодими вчителями історії щодо проведення ДПА і підготовки учнів до ЗНО.
Переглядів: 484 | Додав: rono | Дата: 01.03.2012

     23 лютого 2012 року на базі дошкільного навчального закладу "Яблунька" с. Новий Биків відбулось методичне об'єднання керівників дошкільних закладів. Присутні переглянули проектне заняття "Зимо час тобі не лютувати і весні дорогу дати" у старшій групі ( вихователь Білановська О.П.) Методичне об'єднання проходило у формі "круглого столу". На розгляд виносилось питання щодо створення умов, необхідних для ефективного впровадження інноваційних технологій в практику роботи ДНЗ. В ході обговорення питання учасники "круглого столу" ділились досвідом роботи, демонстрували практичні матеріали, що використовують вихователі в процесі організованої  діяльності з дітьми. Підсумок методичного об'єднання підвела методист РМК Ляшенко Т.О., вказавши на неодхідність активізації процесу  впровадження інновацій  в  роботу педагогічних працівників  ДНЗ.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 572 | Додав: rono | Дата: 23.02.2012

22 лютого на базі Козацького НВК відбувся семінар вчителів початкових класів з проблеми "Використання здоров'язберігаючих технологій на уроках у початкових класах з метою впровадження якісної освіти". Враховуюючи, що збереження життя і здоров'я учнів на сьогоднішній день є актульним питанням, педагогічний колектив Козацького НВК працює над ефективним впровадженням цих ідей у навчально-виховний процес. У ході семінару вчителі району відвідали уроки з математики у 2 класі з теми "Повторення таблиці множення числа 2 та ділення на 2" (вчитель Харсіка Л.А.),  читання у 4 класі з теми "Вчитаймося у лесине слово іскристе" (вчитель Сердюк Л.Я.),  природознавства у 3 класі з теми "Живлення тварин. Ланцюги живлення" (вчитель Стужна О.О.). Учні 2-4 класів охоче показували свої вміння під час виховного заходу "Ігри патріотів". Підсумок семінару підвела методист РМК Липко К.М., підкресливши важливість впровадження в навчальтно-виховний процес технологій, які націлені ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Додав: rono | Дата: 23.02.2012

16 лютого в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулося урочисте підбиття підсумків та нагородження переможців і лауреатів другого етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2012». Серед лауреатів обласного етапу конкурсу  у номінації «біологія» стала учитель біології Бобровицької  І-ІІІ ступенів № 1 Ярош Лариса Володимирівна, а у номінації «Фізична культура» - учитель фізичної культури Новобасанської ЗОШ І-ІІ ступенів Казимова Лариса Миколаївна.

                                           ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: rono | Дата: 20.02.2012

Вітаємо всіх освітян району з відкриттям сайту районного методичного кабінету.


Переглядів: 471 | Додав: rono | Дата: 30.01.2012

« 1 2 ... 36 37 38