Вівторок, 23.04.2024, 11:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » 2015 » Вересень » 30 » Міносвіти радить відкрити літературний конкурс імені Шевченка 2 жовтня в усіх навчальних закладах країни
08:37
Міносвіти радить відкрити літературний конкурс імені Шевченка 2 жовтня в усіх навчальних закладах країни

Конкурс Шевченка відкриють в усіх навчальних закладах країни

Міністерство освіти і науки радить провести 2 жовтня 2015 року відкриття VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка в усіх навчальних закладах України. Про це йдеться у листі освітнього відомства, що надісланий на адреси регіональних департаментів освіти і науки, інститутів післядипломної педагогічної освіти та вищих навчальних закладів.

Зокрема, у міністерстві зазначають, що згідно з Положенням про конкурс, у заході можуть брати участь учні 5-11 класів, учні професійно-технічних навчальних закладів, а також студенти і курсанти вищих навчальних закладів.

У Міносвіти підкреслюють, що проведення конкурсу має сприяти вихованню у його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формувати готовність творити добрі справи задля рідної Батьківщини.

Урочистості з нагоди початку VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка відбудуться 2 жовтня 2015 року у Миколаєві. Разом з тим, у Міносвіти радять у цей день провести відкриття конкурсу в усіх навчальних закладах України.

Завдання для першого етапу конкурсу мають бути підготовлені навчальними закладами. Підготовка другого та третього етапу здійснюватиметься інститутами післядипломної педагогічної освіти.

У міністерстві звертають увагу розробників завдань конкурсу на необхідності підготовки завдань для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком навчання. Також розробники мають забезпечити конфіденційність завдань конкурсу.

"Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко", - зазначають в МОН.

Учасники можуть виконувати свої роботи українською мовою, а також регіональними мовами або мовами національних меншин, представленими в Україні.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, окрім фінального, визначатимуться у кількості 30% від загального числа учасників відповідного етапу змагань.

Дати проведення кожного етапу конкурсу, окрім фінального, департаменти освіти і науки управління можуть визначати самостійно.

Додаткову інформацію щодо проведення конкурсу зацікавлені особи можуть отримати у відділі організації конкурсів і подій Інституту модернізації змісту освіти за тел.(044) 248-18-13.

Переглядів: 357 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]