П`ятниця, 26.04.2024, 14:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » Архів матеріалів
13 березня відбулося чергове засідання авторської творчої майстерні директора Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Ралка В.М. на тему "Забезпечення якісної освіти через інноваційну діяльність". У засіданні взяли участь Грабовська Л.В., к.п.н., доцент кафедри природничо-математичних дисциплін ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського, Глузд С.П., методист відділу керівних кадрів ЧОІППО , Газука І.І, методист відділу ЧОІППО, керівники загальноосвітніх закладів району та області. Присутні відвідали відкрите заняття по проекту "Прикладна інформатика" (2 клас), розглянули стан і перспективи упровадження ІКТ у освітніх закладах району, обговорили питання щодо створення освітньо-інформаційного середовища навчального закладу, звернули увагу на формування інформаційної компетенції учнів шляхом реалізації проекту "Прикладна інформатика". З учасниками зібрання проведений круглий стіл "Ефективність впровадження інформатики у початковій школі".
Переглядів: 529 | Додав: rono | Дата: 18.03.2013

13 березня 2013 року відбувся районний  семінар учителів фізики на базі Старобасанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учитель навчального закладу Лапа В.В. провів для вчителів району відкритий урок у 9-му класі на тему «Електромагнітна індукція». Педагог раціонально розподілив навчальний час, створив сприятливий психологічний клімат для засвоєння нового матеріалу. Володимир Валерійович не лише вчив вихованців аналізувати, узагальнювати матеріал, а й формував в учнів уміння визначати суть та причини фізичних явищ. Для цього провів ряд дослідів, використав ІКТ. Під час бесіди за «круглим столом» учителі району поділилися досвідом з питання «Живі зв’язки фізики з іншими науками та життям». Цікаві рекомендації надали колегам Омельченко О.В. (Марковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), Ільїна О.Д. (Новобасанський НВК), Герасименко А.О. (Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1), Зайчукова Л.П. (Новобасанська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Данченко Н.В. ( Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2), Романчук О.Ю. (Бригинцівська ЗОШ ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: rono | Дата: 13.03.2013 | Коментарі (0)

06 березня 2013 року на базі Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбувся семінар вчителоів початкових класів з теми "Поетапне впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти. Впровадження предмету "Сходинки до інформатики у 2 класі 2013-2014 навчальному році". Вчителі мали можливість переглянути презентацію "Аспекти використання ІКТ у початковій школі" (вчитель Пінчук К.В.) та фрагменти уроків з використанням ІКТ "Ми вивчаєм клавіатуру", "Кіт-рибалка" (вчитель Супрун В.М, 2 клас), "Графічний редактор. Об'ємні геометричні фігури. Paint" (вчитель Набок Л.Ю., 3 клас), "Текс-інструкція. Алгоритмічні етюди. Виконавець "Навантажувач" (вчитель Пінчук К.В., 4 клас). Підсумки семінару підвела методист РМК Липко К.М., звернувши увагу на важливості впровадження ІКТ у навчально-виховний процес початкової школи.
Переглядів: 460 | Додав: rono | Дата: 11.03.2013

 Сьогодення вимагає від учителя-філолога працювати творчо, енергійно, наполегливо, упроваджуючи новітні технології в навчально-виховний процес. Саме це продемонстрували вчителі-словесники Бобровицької гімназії на районному семінарі, що відбувся 28 лютого 2013 року. На високому науково-методичному рівні провели відкриті уроки Литвин Т.М. (7-А клас), Олійник О.А. (8-А клас), Крамаренко Л.М. (10-А клас). Продемонстрували педагогічну майстерність, уміння та ерудицію на майстер-класі Романченко С.А., Крамаренко Л.М. та Липко Н.А. Цікаві й потрібні матеріали для практичної роботи підібрала й презентувала Басиста Л.С. Заступник директора гімназії з виховної роботи Барінова Л.І. підготувала з учнями 9-10 класів брейн-ринг «Лінгвістичний ерудит». Учні бездоганно справилися із завданнями. Гарним завершенням семінару стала літературно-музична композиція «Із джерел землі рідної», яку підготувала Олійник О.А. разом зі своїми гуртківціями. Словесники району щиро вдячні адміністрації та філ ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: rono | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

Дитячий соціум був, є і завжди буде відрізнятися від соціуму дорослих. Діти по-особливому сприймають навколишній світ, ставляться до нього та взаємодіють з ним. Світ дитинства казковий і фантастичний, сповнений яскравих барв і емоцій. У дитини, яка живе й розвивається у нормальних умовах, цей світ здебільшого добрий. Як же допомогти дитині комфортно почувати себе у світі дорослих і вирости соціально компетентною особистістю ? Саме ці питання розглядалися на засіданні методичного об’єднання вихователів ДНЗ та НВК району, що відбулося на базі міського дитячого садка «Сонечко» (завідувачка Рева О.П.). Слухачі обговорили форми і методи роботи за освітньою лінією «Дитина в соціумі», взяли участь у методичному діалозі, долучилися до складання портрету соціально компетентного дошкільника. Вихователі переглянули та проаналізували заняття-гру з формування соціально-комунікативної компетенції (молодший вік), музичне заняття «В гостях у феї Доброти» (середній дошкільний вік), а ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 542 | Додав: rono | Дата: 27.02.2013

26 лютого  на базі Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар вчителів історії та правознавчства. В ході роботи вчителі відвідали урок з історії України у 8 класі за темою "Діяльність Пилипа Орлика"(Вчитель Адаменко Т.А.). Учні школи представили екскурсію у музеї школи, що стосувалася періодичної преси часів Радянського Союзу та історії створення ялинкових прикрас. Вчитель Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гавриленко С.П. познайомив присутніх з матеріалами обласного семінару "Використання тестових технологій на уроках суспільно-гуманітарного циклу". Ярмак Н.В. поділилася досвідом участі учнів у Малій академії наук. Підсумок семінару підвела методис РМК Зазимко О.В.

... Читати далі »

Переглядів: 760 | Додав: rono | Дата: 26.02.2013

21 лютого на базі Кобижчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся майстер-клас учителя початкових класів Глушко Оксани Володимирівни. Опрацьовано тему "Використання ІКТ на уроках художньо-естетичного циклу", відвідано урок образотворчого мистецтва у 3 класі з використанням ІКТ: "Зимова казка на вікні". Вчителі початкових класів виконали практичну роботу щодо створення елементів уроків естетичного циклу з використанням презентації.

... Читати далі »

Переглядів: 1575 | Додав: rono | Дата: 25.02.2013

20 лютого на базі районного методичного кабінету відбулося нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних навчальних закладів району. На нараді начальник відділу освіти Любенко Л.В. у своїй доповіді торкнулася різних аспектів забезпечення життєдіяльності навчальних закладів району. Заступник начальника Лисенко В.П. звернула увагу на дотримання інструкції з ведення ділової документації у ЗНЗ. Про навчання дітей п’ятирічного віку за програмою «Впевнений старт» доповіла методист РМК Липко К.М. Сонець О.І., завідувачка РМК, звернула увагу на дослідницько-експериментальну та інноваційно-освітню діяльність навчального закладу.

... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: rono | Дата: 25.02.2013

19 лютого 2013 року на засіданні районної атестаційної комісії вчителі, які атестуються на педагогічне звання «старший учитель»:

Глушко Л.М., учитель англійської мови Бобровицької гімназії;

Конішевська С.М., учитель початкових класів Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

Олійник О.А., учитель української мови й літератури Бобровицької гімназії;

Приходько С.І., учитель світової літератури Новобасанського НВК;

Ященко О.С., учитель хімії та біології Бобровицької гімназії

ділилися своїм досвідом роботи, демонстрували напрацювання за міжатестаційний період.

Слід відзначити, що названі педагоги мають певні досягнення

... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: rono | Дата: 25.02.2013

Вихователь має справу з найскладнішим, неоціненним, найдорожчим, що є в житті, - з маленькою людиною. Від педагога, від його вміння, майстерності, мистецтва, мудрості залежить з якими знаннями дитина прийде у великий світ та якою буде її подальша дорога.  

В рамках проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів «Вихователь року – 2013» у дошкільних закладах району відбувся перший етап конкурсу. У ньому прийняли участь вихователі міських дошкільних садків.

За звання кращого вихователя району змагалися: вихователь-методист ясел-садка «Золотий ключик» Довгаль Ольга Григорівна, вихователь ясел-садка «Веселка» Дідик Валентина Петрівна, вихователь дитячого садка «Сонечко» Мороз Людмила Миколаївна.

Маючи у своєму арсеналі власний стиль, досвід, професійні знахідки вихователі підходили творчо до проведення занять. Досліди, продемонстровані під час відкритого заняття вихователем-методистом Довгаль ... Читати далі »
Переглядів: 439 | Додав: rono | Дата: 22.02.2013

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 37 38 »