Четвер, 25.04.2024, 15:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » 2016 » Січень » 29 » День безпечного Інтернету 2016 в Україні
10:30
День безпечного Інтернету 2016 в Україні

9 лютого 2016 року у світі відзначається День безпечного Інтернету.
В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, громадських та бізнес-організаціях, в медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав дитини та механізми їх захисту.
Пропонуємо провести в навчальних закладах інформаційні заходи для дітей, вчителів та батьків: виховні години, тренінги та інше.
Рекомендовані інформаційні ресурси для проведення заходів:
● Сайт Онляндія – безпечна веб-країна: http://disted.edu.vn.ua/media/bp/html/etusivu.htm.
● Сайт про безпеку в Інтернеті від Google – http://www.prointernet.in.ua.
●Тренінг “Критичне оцінювання ресурсів інтернету” для вчителів і учнів: http://wiki.iteach.com.ua/Тренінг_”Критичне_оцінювання_ресурсів_інтернету”_для_вчителів_і_учнів.
●Мультимедийный учебный дистанционный курс безопасного пользования ресурсами сети Интернет – https://onlinesafety.info/#/home.
● Урок Інтернет-безпеки для проведення з дітьми: http://startuem.lg.ua/?p=1445.
●Посібник «Освіта в сфері прав людини в Інтернеті» з 5 новими груповими вправами: https://www.academia.edu/18492034/Освіта_в_сфері_прав_людини_в_Інтернеті._Human_rights_in_the_Internet._Manual_for_educators_and_youth_workes
● Онлайн курс «Права людини та Інтернет», що передбачає ознайомлення Інтернет-користувачів з їх правами в онлайновому середовищі: http://hr-online.org.ua/ua/kursi/.
● Тренінгові вправи з безпечної поведінки в Інтернеті для дітей та молоді переможців Національного конкурсу: http://startuem.lg.ua/?p=1427#more-1427 або знайти у журналі «Соціальний педагог» видавництва «Шкільний світ» (Випуск №2, 2015).
● Міжнародна кампанія «Рух проти мови ненависті он-лайн»: http://www.nohatespeechmovement.org/ (англійською мовою) або http://nhsm.info/ (українською мовою).
● Практичний посібник «Букмаркс: керівництво по боротьбі з мовою ненависті он-лайн за допомогою освіти у сфері прав людини»: http://nohate.ext.coe.int/Campaign-Tools-and-Materials/Bookmarks (англійською мовою).
Ми всі можемо зробити внесок певним чином:
Діти та молодь можуть допомогти створити кращий Інтернет, поводячись позитивно та ввічливо онлайн, через захист онлайн-репутації як їх власної, так і інших, шляхом використання позитивних можливостей створення, залучення та поширення онлайн. Вони можуть допомогти, реагуючи на негатив та підтримуючи ровесників, які стикаються з проблемами онлайн, виступаючи проти кібербулінгу, повідомляючи про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать. Крім цього, діти та молодь як цифрові громадяни майбутнього повинні залучатися до участі у дебатах щодо Інтернету майбутнього, маючи змогу виказати свої погляди.
Батьки та вихователі можуть допомогти створити кращий Інтернет через підтримку відкритого та чесного діалогу з дітьми щодо їх онлайн життя, через підтримку особистісного розвитку дітей онлайн та допомогу під час виникнення складнощів або проблем; через використання позитивних можливостей спільного із дітьми залучення онлайн, допомагаючи дітям знаходити та використовувати якісні цифрові ресурси. Вони можуть допомогти реагувати на негатив, залишаючись обізнаними про онлайн діяльність їх дітей (що має відповідати віку), демонструючи власну позитивну онлайн поведінку та повідомляючи про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать.
Педагоги та соціальні працівники можуть допомогти створити кращий Інтернет через формування у дітей навичок цифрової грамотності, яких вони потребують у сучасному світі; надаючи їм можливості використовувати та створювати позитивний контент онлайн. Вони можуть допомогти реагувати на негатив, надаючи дітям та молоді підтримку, коли вони стикаються з проблемами онлайн, формуючи гнучкість та впевненість, навички, які потрібні молоді для безпечного користування Інтернетом.
Ми маємо надію, що ця інформація стане у нагоді Вам та Вашим колегам для підготовки до заходів до Дня безпечного Інтернету в Україні.

З найкращими побажаннями, відділ інформаційних технологій, інформатики та дистанційного навчання ЧОІППО.

Переглядів: 365 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]