П`ятниця, 19.04.2024, 19:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Обласний дводенний семінар-практикум освітян
11:16
Обласний дводенний семінар-практикум освітян

25 листопада на базі табору «Юний турист» у с.Количівка Чернігівського району відбувся дводенний обласний семінар-практикум освітян. У педагогічному форумі взяли участь відповідальні у районах (містах) за патріотичне виховання учнівської молоді та організатори районних (міських) етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Наш район представляв учитель фізичної культури Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Шевченко Максим Григорович.

Учасники семінару проаналізували ідейні основи, виховний потенціал та ключові організаційні засади проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Відкриваючи роботу семінару-практикуму, в.о. начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький зазначив: «Органи управління освітою, педагогічні колективи області постійно працюють над тим, щоб робота з патріотичного виховання була системною та враховувала історичні та культурні традиції нашого народу, ідеї добра, чуйності та милосердя».

Радник Міністра освіти і науки України, директор Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження» Тарас Рондзістий проаналізував чинну нормативно-правову базу з національно-патріотичного виховання, ознайомив присутніх з основними новаціями та напрямами реформування в цій царині, а також очікуваними результатами.

Про заходи з патріотичного виховання, які організовує Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також проводить спільно з Управлінням освіти і науки облдержадміністрації та іншими молодіжними громадськими організаціями, розповіла його очільниця Ніна Лемеш.

Чернігівський військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату Олександр Криворучко висвітлив основні перспективні напрями роботи військового комісаріату із підтримки та сприяння національно-патріотичному вихованню.

Про основні аспекти реалізації політики декомунізації в Україні і, зокрема, в системі освіти, розповів радник голови облдержадміністрації Василь Чепурний. Він наголосив на важливості руйнування і розвінчання історичних міфів, нав’язаних російською пропагандою. Одним із дієвих способів досягнення цієї мети є звеличення українського народу та його давньої героїчної історії і культури.

Позицію громадських діячів стосовно підтримки національно-патріотичного виховання молоді висловила голова Світової Виховної Ради Спілки української молоді Неля Лавріненко.

Місце та роль дитячих громадських організацій у системі патріотичного виховання учнівської молоді розкрив голова громадського об’єднання «Полтавський обласний клуб «Джура» Михайло Дубченко.

Друга половина дня семінару була присвячена розгляду ключових аспектів проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», яка останнім часом набула нового значення та особливого змісту. Зокрема, у рамках семінару проведено практичні заняття із організаційних засад, методики проведення конкурсів «Впоряд», «Рятівник», «Відун», які є невід’ємними складовими гри «Сокіл» («Джура»). Учасники заходу отримали поради стосовно правильного оформлення необхідної документації щодо участі рою (команди) району (міста) в ІІ (обласному) етапі гри «Джура» та підготовки до участі у конкурсах «Домашнє завдання» та «Ватра».

Другий день роботи семінару-практикуму був теж дуже насичений. На учасників чекали практичні заняття щодо правил проведення та технік безпеки конкурсу «Стрільба», організації та проведення конкурсу «Перетягування линви» гри «Сокіл» («Джура»). Крім того, освітяни розглянули методику проведення конкурсу «Туристська смуга перешкод» та «Теренова гра».

Завершився форум із патріотичного виховання проведенням круглого столу «Патріотичне виховання в сучасній системі освіти» та підведенням підсумків роботи.

Переглядів: 438 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]