Субота, 27.04.2024, 06:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицька ЗОШ № 1

Педагогічна преса

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бобровицький районний методичний кабінет

Головна » 2012 » Грудень » 10 » Районні семінари учителів географії та шкільних бібліотекарів
17:33
Районні семінари учителів географії та шкільних бібліотекарів

07 грудня на базі Новобасанської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено районний семінар учителів географії з проблеми «Система роботи з обдарованими дітьми на уроках географії та в позанавчальній діяльності».

У рамках роботи семінару вчителі відвідали урок географії в 10 класі з теми «Ресурси Світового океану» та позакласний виховний захід КВК «Подорож Африкою» між учнями 7-го класу (учитель географії Стромко Наталія Михайлівна).

Педагоги району взяли активну участь у обговоренні питання «Форми та методи роботи з обдарованою молоддю».

Проаналізовано результативність участі шкіл району в ІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії (методист РМК Орел Світлана Василівна). Питання ефективної підготовки обдарованих дітей до участі у Всеукраїнських творчих конкурсах висвітлили в своїх виступах Буяло Оксана Миколаївна, учитель географії Бобровицької гімназії, та Мазкова Наталія Василівна, учитель географії Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

 

Семінар шкільних бібліотекарів відбувся з проблеми «Формування позитивної мотивації читацької діяльності як засобу підтримки і розвитку читання».

     Під час роботи  семінару шкільні бібліотекарі  обмінювалися досвідом роботи щодо співпраці із педагогічним колективом, обговорювали проблеми із формування книжкового фонду та інноваційні підходи до проведення бібліотечних заходів направлених на розвиток читацьких інтересів.

    Методист РМК Ткаліч Наталія Григорівна  розповіла про програму електронного обліку навчальної літератури «Шкільний підручник».

Впровадження системи електронного обліку навчальної літератури за програмою «Шкільний підручник» дає можливість значно підвищити ефективність роботи по забезпеченню закладів освіти навчальною літературою, зокрема встановлює чіткий облік підручників та посібників навчання, спрощує процес щорічної інвентаризації фондів навчальної літератури.

    Під час практичного заняття бібліотекарі мали змогу самостійно інсталювати  дану програму  на комп'ютері та випробувати її в роботі.

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 800 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]